Noi reguli la frontieră atât la intrare, cât și la ieșire din R. Moldova

Noi reguli la frontieră atât la intrare, cât și la ieșire din R. Moldova

21.03.2020 0 Поделись с друзьями!

Poliția de Frontieră anunță că sunt instituite noi reguli pentru traversarea frontierei de stat.

Noile măsuri sunt luate în conformitate cu Dispoziția nr.2 din 20.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, transmite Știri.md.

Astfel, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică și suplementar, vor scrie pe partea verso a acesteia Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate.

“Declarația are următorul conținut: „Eu subsemnatul _____ declar pe proprie răspundere că următoarele 14 zile mă voi afla la autoizolarea pe adresa indicată în fișa epidemiologică. Am fost informat despre răspunderea contravențională sau penală pentru nerespectarea regimului de autoizolare. ______ semnătura””, anunță Poliția de Frontieră.

La ieșire din țară toate persoanele vor fi supuse controlului amănunțit, pentru a fi stabilită data intrării în Republica Moldova și dacă se respectă restricțiile impuse la trecerea frontierei de stat.

“În cazul identificării persoanelor cu șederea mai mică de 14 zile, acestora nu li se va autoriza ieșirea din țară cu pornirea procesului contravențional conform prevederilor art.761 alin.(1) și (2) din Codul Contravențional al Republicii Moldova. Ca excepție, nu sunt obligați să respecte regimul de autoizolare doar conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzile garniturilor de tren, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă”, mai scrie Poliția de Frontieră.

Totodată, instituția anunță că pe perioada Stării de Urgență a fost sistat procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră și a autorizațiilor de activitate în unele sectoare ale frontierei, excepții vor fi doar pentru activitățile ce nu suportă amânare.

Suplimentar, va fi limitat accesul persoanelor și desfășurarea unor activități în zona de frontieră, în limitele fâșie de protecție a frontierei de stat.