Confirmat: Moldovenii care vin din Italia cu mașina nu pot intra în Ungaria

Confirmat: Moldovenii care vin din Italia cu mașina nu pot intra în Ungaria

13.03.2020 0 Поделись с друзьями!

Informația a fost confirmată de ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria, Oleg Țulea. Potrivit lui, decizia se va aplica tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de modul în care călătoresc și care vin din zonele de risc.

Totodată, autoritățile ungare au hotărât anularea tuturor curselor aeriene, a trenurilor şi a autobuzelor care sosesc din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran. Mai mult, s-a decis reintroducerea controalelor la frontiera Schengen a Ungariei cu Austria şi Slovenia, precum şi la frontiera externă cu Croația. Contactat de Sputnik Moldova, serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, ne-au spus că nu a promit o notificare oficială despre închiderea granițelor cu Ungaria. În cazul recepționării unui asemenea demers de la partea ungară ministerul va informa neîntârziat cetățenii despre măsurile pe care trebuie să le ia.

Lucrurile se complică pentru moldovenii care vor să revină acasă și pentru că autoritățile române de  comun acord cu Serbia au închis șapte puncte de trecere a frontierei cu această țară, în contextul numărului mare de infecții cu coronavirus în Europa. Măsura a intrat în vigoare din această dimineață.

Este vorba te puncte de trecere a frontierei din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi: Punctul de Trecere a Frontierei rutier Vrbica – Valcani – Timiş, PTF rutier Nakovo – Lunga – Timiş, PTF rutier Jasa Tomic – Foeni – Timiş, PTF rutier Kaludjerovo – Naidăş – Caraş-Severin, PTF naval/rutier Golubac – Moldova Nouă – Caraş-Severin, – PTF naval Kladovo – Drobeta Turnu Severin – Mehedinţi, PTF rutier Kusjak – Portile de Fier II – Mehedinţi, informează stiripesurse.ro. Deocamdată vor rămâne deschise punctele de trecere a frontierei de la Moraviţa, Jimbolia din judeţul Timiş şi Porțile de Fier 1 din judeţul Mehedinţi.

În contextul răspândirii coronavirusului și Ucraina a anunțat că, începând cu ziua de azi, 12 martie, ora 20:00, urmează să fie închise 170 de puncte de trecere a frontierei din cele 219. În celelalte 49 ar urma să fie deschise zone de carantină.